Presentation av Kloaken Community

Information

Kloaken Community är ett svenskt webcommunity från 2005, främst inriktat mot alla former av intressen som brukar anses som lite "nördiga" av resten av världen. Här har diskuterats allt från Amiga-datorer och kommunikationsradioapparater till pytonormar, kryddat med en stor portion motorrelaterat material. Dåliga och misslyckade filmer diskuteras även frekvent.

Kloakens forum för allmänna diskussioner kan nås utan inloggning och innehåller c:a 25 olika ämneskategorier.

 

Kloaken Community kan nås på adressen www.kloaken.net


Teknik

Rent tekniskt är syftet att erbjuda avancerad funktionalitet med ett nostalgiskt utseende, därför läggs stor vikt vid att bibehålla en äldre stil på grafik och funktionalitet medan databas, serverkod och HTML/CSS hålls på en modern nivå. Ajax används inte alls och användandet av Javascript och liknande hålls till ett minimum.

Allt innehåll tillhandahålls av användare. Funktionerna som erbjuds är följande:

Kommunikation: Gästbok, mail, klotterplank och forum.

Underhållning: Bildgalleri, omröstningar och quiz.

Hårdvara

Traditionen för Kloaken är att i så stor utsträckning som möjligt använda gamla och/eller dåligt ihopmonterade datorkomponenter för driften av hemsidan. Allt från Compaq Prolinea 486 DX2 till löst ihopstaplade Pentiumdatorer har hittils utnyttjats. Ett av målen för framtiden är att någon gång kunna köra sidan på någon form av Amiga.

Statistik

April 2011 hade Kloaken 719 medlemmar, 34 901 inloggningar, 12 321 gästboksinlägg, 1 949 skickade mail, 4 371 inlägg på klotterplanket, 91 omröstningar, 159 quiz och 3 485 uppladdade bilder.

Detta motsvarar ungefär 16 inloggningar per dygn vilket på senare tid har ökat något och numera ligger någonstans runt 20.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0