Radera användarkonton skapade av spambottar

Så har man fått tummen ur och städat bort lite spamgenererade användarkonton ur medlemsregistret, c:a 40 stycken total värdelösa konton och runt 800 mail städades bort i processen.

Så hur såg mitt tillvägagångssätt ut?

Spambottar är lite enkelspåriga och använder sig alltid av mail- eller PM-funktioner för att sprida sitt skräp, dessutom måste de ju ange en epost-adress som folk kan svara till när de vill svara på frierier, skicka förskottsbetalningar för att öppna bankkonton eller helt enkelt köpa den där senaste mobiltelefonen från utlandet för endast 250:- :)

Epostadresserna som används är oftast slit och släng av typen hotmail.com, live.com, yahoo.com o.s.v. så gör en sökning i din mailtabell efter sådant, exempelvis när det gäller hotmail.com...

SELECT <author, message> FROM <pm-tabell> WHERE <message> LIKE "%hotmail.com%";

De användare som trillar ut här är mycket sannolikt spambottar, verifiera att meddelandena inte är legitima och radera därefter användare och alla inlägg skapade av denna.

Detta tips ska givetvis bara användas om man känner att man klarar av processen utan att förstöra sin databas. Alla kommandon körs på egen risk.

Lycka till med vårstädningen.

Kloaken Community

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0