Svensk Sushi...

Dags för lite matkultur kanske? Vill du ha en lite mera spännande och mångkulturell midsommarmat? Kan det bli mera rätt än att ta den traditionella svenska sillen och potatisen och ge den en lite japansk twist? Vi pratar givetvis om den nya svenska traditionella midsommarsushin.

Hur lagar man då till denna spännande nya maträtt? Enkelt, ta en bit inlagd löksill och slabba på den på en fast och fin färskpotatis. Vill den inte ligga stilla där ovanpå så bind fast den med en liten bukett dill eller gräslök och doppa hela kalaset i den svenska motsvarigheten till soya, ketchup! Till sin sushi gillar ju japanerna att dricka vin bryggt på ris så det måste ju vara helt ok att med gott samvete hälla i sig ett schysst vete-öl till måltiden. Vill man vara lite extra fin i kanten så finns det även ölsorter bryggda på ris men det låter lite läskigt tycker vi.

Kör hårt och utforska era gastronomiska preferenser under sommarmånaderna.

Kloaken Community

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0